03 juli, 2009

End of an era

Tredje säsongen av "Veronica Mars" blev bättre och påminde mig till slut om de föregående säsongerna. Fast det är synd att vissa karaktärer fick så lite tid, till exempel Mac och Weevil som var frånvarande i flera avsnitt.

Jag tyckte att serien avslutades för tvärt. I de föregående säsongerna så har det alltid varit ett stort, dramatiskt cresendo där Veronica alltid har varit ytterst nära att bli dödad. Det har varit panik, gråt, räddningsögonblick, stora avslöjanden och tröstanden. I seriefinalen däremot så händer inte så mycket. Lilly och Duncan Kane nämns för första gången i hela säsongen. Veronica, som inte har varit exakt samma bitch (hon har varit en annan slags bitch) under denna säsong, förvandlas till mess-with-me-and-taste-my-anger-Veronica från high school.

Faktiskt så är tredje säsongsavslutningen bara ... blek jämfört med de andra. Det känns som att det inte var ett perfekt avslut. Som att det fortfarande är trådar som de inte har fått ihop ännu. Till exempel så hade jag gärna sett en stor sista showdown mellan familjen Mars och the Fitzpatricks.

Med andra ord... Jag ville ha ännu en Liam Fitzpatrick/Veronica-scen. Nej, det är ingen riktigt pairing, men kalla mig sjuk... på något sätt så har jag fått in i mitt huvud att Liam/Veronica, ehm. Jag vet inte vad jag ska kalla det. De skulle absolut inte vara ett bra par, med tanke på att alla Liams scener är väldigt våldsamma och att Veronica alltid är vettskrämd i de få scenerna de har tillsammans. Sedan så får vi ju inte glömma scenen i denna säsong där Liam Fitzpatrick säger att han kommer att döda Veronica om Keith sabbar hans planer. Potentiell romans, gömd sexuell attration? Njaaa...

Varför har jag en crush i Liam Fitzpatrick?!! (Okej, Danny Boyd har jag lite rätt till - mannen har ju ändå gaanska fina magrutor - men Liam förstår jag inte var det kommer ifrån). Jag vet inte om jag skulle vilja äta på den här restaurangen. För mig så lovar namnet... våld, droger och halv-psykotiska, irländska gängledare med fler rutiga skjortor än Luke Danes.
Har The River Styx bytt namn, måntro?

En annan pairing jag gärna skulle vilja se är Lamb/Veronica. De är det perfekta rom-com paret. Ni vet... Gamla fiender som hånar varandra varje gång som de får tillfälle och som tycker om att överglänsa den andra. Gamla fiender som älskar att se den andra i trubbel, men som ändå bryr sig. När Lamb faktiskt lyssnar på Veronica i ett avsnitt så trodde jag faktiskt att det skulle bli någonting, men jag antar att det är en annan omöjlig pairing.

4 kommentarer:

Jay sa...

Haha, Lamb/Veronica är ju väldigt omöjligt med tanke på att Lamb är död ;) Men du har rätt, de hade ju... "kemi". Typ.
Det pratades om en film. Kristen Bell och Rob Thomas är på men Warner Bros var tydligen anti. Vi får starta en namninsamling eller nåt, för sådär kan det ju inte sluta!

Anonym sa...

Visste du att de spelat in en trailer till s4? Det blev tyvärr aldrig något av det, jag vet inte varför. Men upplägget var iaf att man skulle följa Veronica när hon slutat skolan och blivit FBI-agent. Trailern finns på Youtube http://www.youtube.com/watch?v=LG_dqD9RrKM
och
http://www.youtube.com/watch?v=EYfGp6I0uy8&NR=1
Om du inte sett dem, gör det :-)
//Linda

Sarah sa...

Jag kunde inte förstå det! Jag trodde aldrig att Lamb skulle dö. Det där ögonblicket då Keith berättar till Veronica att Lamb är död, då såg jag min pairing försvinna bort med vinden (fast såg hon inte lite kärleksfullt sörjande ut?).

Jag älskar Kristen Bell, hon verkar vara en sådan härlig person och allt engagemang hon visar för "Veronica Mars" gör henne bara ännu bättre. Visste du att hon var ett stort fan av "Heroes" och fick en roll i serien eftersom hon tjatade till sig den hos producenterna?

Anonym: Jo, jag har sett den. Den fanns med bland extramaterialet. Det är synd att det aldrig blev någon fjärde säsong, men det hade varit bättre om de andra karaktärerna också hade varit med. I FBI-VM så skulle Veronica vara den enda karaktären från orginalserien.

Jay sa...

Nej, fattade det inte heller! Så många har ju dött redan, och Lambs död var ju inte ens ett mysterium! Han kunde ju bara blivit... tillräckligt handikappad för att Keith skulle få bli sheriff ^^

Ja, Kristen är awesome! När jag såg första avsnittet av Gossip Girl, "Hmm. Jag känner igen den här rösten... Vänta. YAY!" typ x) Jag har bara sett bits and peices av Heroes, men jag störde mig så sjukt på Haydens skådespeleri att jag inte har orkat kolla mer ^^ Skulle kanske börja där Kristen kommer in då, haha!

Veronica på FBI utan Wallace och Piz (min favvo Veronica-kille btw!) och alla skulle bara bli konstigt. Jag röstar på film som tar vid där det slutade typ :D