05 februari, 2009

Februari går i musikalernas tecken

I ett försök att liva upp min vardag så har jag utnämnt februari till musikalmånaden med ett hopp om att allting ska bli så glatt, färgglatt och livligt som en musikal. Det är därför månadens låtlista bara består av diverse musikallåtar. Det finns så otroligt många bra musikaler, fler än vad jag kan komma ihåg, så jag har bara tagit de nummer som först kom upp. Alla kommer de från filmversionerna av musikalerna - då jag inte har sett dem på scen. Eller, jag har sett "Grease" och "Sound of Music" - på svenska och det är inte samma sak.
Eller, just det. "The Boy from OZ" finns inte som film vad jag vet. (Däremot så har Hugh Jackman spelat huvudrollen, det ni! Han kan sjunga också!)

Listan kommer nog att utökas så fort som jag har fått tag i sjätte säsongen av Buffy och fått se musikalavsnittet "Once More, With Feeling" igen. Jag har sett avsnittet en gång, men kommer inte ihåg någonting av det. Varför har jag glömt en av seriens höjdpunkter totalt!?

Update: Ha ha ha, säger jag bara! Jag hittade precis det här klippet på Youtube. Gissa vem det är som sjunger "Sweet Transvestite" från "The Rocky Horror Show" om inte Anthony Head a.k.a Giles! Ha! Jag måste hitta en video där han är utklädd till Dr Frank-N-Further!

2 kommentarer:

Sandra sa...

Jag har sett Australia :D:D:D:D: (apropå Hugh Jackman) XD

Åh, jag kommer ihåg när vi såg Once more with feeling i skolan och alla suckade och stönade hela tiden medan jag satt som fastklistrad. Den är så himla bra! Jag älskar... vad heter den där låten? Under your spell?

Sarah sa...

Jag vill också se Australia! (Sjunger han i den? ;p)

Jag har faktiskt kommit till avsnitt fem i sjätte säsongen, så om två avsnitt så är det dags för musikal.
Varför kan inte alla tv-serier ha musikalavsnitt? Tänk dig Jess och Rory i en typisk "jag älskar dig, men du förstår det inte"-duett... eller Lorelai och Luke.
ELLER Lorelai och Rory i Slipping Through My Fingers!