25 mars, 2009

Det stavas T-Y-P-I-S-K-T

Typiskt är det första ordet som poppade upp i mitt huvud när jag kom hem för tjugo minuter sedan och min kropp riktigt krävde att få läsa. Ironiskt var det andra ordet. Yay. Min lästristess är borta som i ett trollslag ... och helt plötsligt så fungerar min hjärna som vanligt igen.
Alla dessa dar som jag suttit och knåpat på recensioner, inlägg, uppsatser och andra skolarbeten utan att någonsin producera någonting känns som att de äntligen är överstökade. Jag kan skriva. Jag är inte analfabet.

Däremot så är jag 80 % blind.
Jag har varit på ögonbottensfotografering och fått någonting droppat i ögonen så att pupillerna sväller. (Seriöst, jag ser ut som Dark Willow just nu - minus venerna) Förutom att man ser läskig ut så leder det även till svårt att fokusera på detaljer (så som bokstäver), problem med dimensioner och ett enda stort blurr i synfältet. Jag tror att det här inlägget är rättstavat, men jag har ingen som helst aning då bokstäverna helt flyter samman.

När det här går över om några timmar så ska jag ta itu med min läsning - och uppdatering av bloggen. Den här gången menar jag det! Jag har Boleyn-inlägget nästan helt klart och "Papppas lilla flicka" är på g.

Enda problemet är att jag inte vet vilken bok jag ska läsa. Jag läser "The Fifth Child" till engelskan, "Den gamle och havet" till svenskan, "Como Agua Para Chocolate" till spanskan och "Death du Jour" för egen underhållning.

Sist, men inte minst, Ben i "The Fifth Child" är läskig!

4 kommentarer:

USB sa...

Lyckost! Jag kan bara läsa romantiska vampyrböcker nu, och min beställning på "Dead to the world" är en och en halv månad gammal nu! Det går också att läsa "Flugornas herre", men det verkar som förgjort med "Dracula" just nu. Blä!

Shishi sa...

Usch, jag tycker synd om dig... Det är nog en av mina värsta mardrömmar (i klass med att bli levande nedsänkt i kokande lava) att få så dålig syn att man inte kan läsa. Jag får rysningar av att bara tänka på det. Som tur är verkar du inte ha det så illa än, eller?
Krya på dig!

USB sa...

Oj, nu kom jag på hur fel det lät med det svaret. Jag menade att du har tur som i alla fall har lust att läsa, inte att du inte kan se...

Nu lät det ännu konstigare, jag borde nog ge upp mina förklaringsförsök helt och hållet och ägna mig åt något viktigare.

Sarah sa...

USB: Jag kan se nu igen, så allt är bra :) Jag ska genast uppta min läsning och imorgon så är jag ledig, så då ska jag uppdatera alla mina recensioner. Kanske så hinner jag läsa ut "The Fifth Child" också. (Fast, jag vågar inte läsa den innan jag ska sova, så kanske inte)

Shishi: Oj, jag tror att jag förklarade riktigt dåligt. Det är inget fel på min syn, det var bara tillfälligt (som tur är, för liksom dig så har jag mardrömmar om att få dålig syn). Jag tar ögonbottenfotograferingar varje år pga att jag har diabetes och det är rutinmässiga undersökningar för att se så att det inte har uppstått några komplikationer :)
Nu så kan jag läsa igen. Woho.