16 mars, 2009

Snabbgenomgång

Jag har varit borta från bloggen av flera olika anledningar. Privata, sådana som har med skolan att göra, lite energi, fast det mesta av det går nog att sammanfatta med ett ord: tonårsångest. Jag har en tendens att ibland drabbas av perioder då ingenting är roligt. (Och då menar jag ingenting. Jag har inte läst en sida på åtta dagar och inte ens Buffy är roligt längre). Tack gode Gud så har det börjat bli vår här uppe nu. Tö = Mycket bättre humör.

Från och med imorgon så ska jag ta upp min läsning har jag bestämt. Jag ska även uppdatera ALLTING på bloggen (efter att jag har skickat in mina två engelska uppsatser som jag av någon anledning har hamstrat och nu måste lägga ner en massa jobb på).

Vill ni ha en update om vad som har hänt under tiden jag har varit borta?

1. Antal lästa böcker: Ingen, däremot 102 sidor (under sådär 12 dagar).
Antal böcker som jag sett och vill läsa: sådär 102 stycken.

2. Min lillasyster har börjat läsa "Om jag kunde drömma" och har likt sin syster fallit hårt för en viss Mr Edward Cullen. Jag kunde inte blivit gladare - eller surare. Nu får jag någon att diskutera Edward med på hemmaplan, men svartsjukemonstret har börjat tugga på mitt tålamod.

3. Helt plötsligt så läser alla mina vänner "Twilight"-serien och är helt förälskade i böckerna. Hm. Allt detta på grund av en film med en engelsk kille som jag inte ens tycker om. Varför lyssnade ingen på mig de första tvåhundra gångerna jag tipsade dem om böckerna?

4. Periodens Buffy-chock I: James Marsters är född 1962 och är alltså tre år äldre än mina föräldrar. Detta betyder att han var 39 år i den femte säsongen av Buffy (jag skulle ha gissat på... 33, typ) och att han fyller 47 år i år. Jag som trodde att han typ var... 39 år idag.

5. Denna upptäckt leder till en ännu mer oroväckande upptäckt. Jag blir visst bara kär i 40-åringar. Det kan leda till lite problem. Låt oss kolla på bevisen.
I fyran så var jag hopplöst förälskad i Aragorn a.k.a Viggo Mortensen, då 44 år. Åldersskillnad? 34 år.
I sexan så var jag hopplöst förälskad i Spike a.k.a James Marsters, då 37-39 år. Ålderskillnad? En sisådär 25 år.
Nu så är jag (nästan) hopplöst förälskad i Hugh Jackman, 40 år (plus alla ovanstående). Ser någon kopplingen?

6. Detta gör att jag kommer att ha det ännu svårare att hitta en kille om nummer två på listan över egenskaper som idealkillen ska ha är att han måste haft en medelålderskris. Vad är nummer ett på listan då? Jo, listan pryds av odödlighet. (Den slutsatsen skulle vem som helst kunna dra). Hur många odödliga killar över 40 finns det här i världen?

7. Periodens Buffy-chock II: Amber Benson (Tara) är numera tillsammans med Adam Busch (Warren). Jag har sett en bild på dem tillsammans och de såg glada ut, men det känns fel att se dem tillsammans. Warren var så obehaglig och Tara var så omtänksam och snäll (plus gay), men det som får vågen att tippa över mot weird är det faktum att *spoiler från sjätte säsongen* Warren mördade Tara.

8. Jag har blivit stolt Spotify-användare och håller på att ödsla upp all min tid på att lyssna på ny musik, gammal musik och musik som jag aldrig annars skulle ha lyssnat på.

9. Enda felet med Spotify är att de saknar följande: Tiger Lou, den version av Regina Spektors Samson som jag har på min iPod, Rogue Waves underbara låt Eyes som jag aldrig har fått tag i + allt från "Once More With Feeling". Annars är jag sprickfärdigt nöjd.

10. By the way, change of subject. Idag så fyller min husgudinna L.G (Lauren Graham - eller Lorelai Gilmore för den som vill) 42 år. Grattis grattis grattis! Det firas från mitt rum - med en hjärtattack. Detta leder oss till.....

11. Periodens Buffy-chock III: Det visar sig nämligen att Lauren tidigare har haft ett förhållande med Marc Blucas, alltså Buffys boyfriend Riley Finn. Min kommentar: Yuck.
Det känns så fel. Om inte annat för att jag (som ser alla skådespelare som karaktärerna de spelade) inte kan tänka mig två människor som passar mindre ihop.

Till slut så tänkte jag bjuda på ett av de roligaste fan videosarna som jag någonsin har stött på.
Nämligen U.G.L.Y (ni vet, "you ain't got no alibi you ugly. eh! hey! you ugly") från "Bring It On". Vilka är den trevliga hälsningen till då? Jo, alla Sunnydales monster.
Jag tror inte att det är några spoilers alls då man inte hinner se så mycket utav sammanhanget.

5 kommentarer:

Aidaho sa...

aah, ett levnadstecken! Som vi har väntat!

Shishi sa...

Jo, jag delar ditt problem. Hur ska man någonsin kunna hitta en kille som uppnår ens förväntningar när alla de man någonsin attraherats till är odödliga, och (ännu värre) fiktiva?

Helena sa...

Yay, Buffyrelaterat skvaller! OMG, Warren + Tara ett par? Galet ur Buffyperspektiv (minst sagt...) men trevligt för dem. Marc Blucas + Lauren Graham kändes rent instinktivt som barnarov, men nu ser jag ju att det bara är fem år mellan dem. Han känns så väldigt mycket helyllecollegepojke av någon anledning, det är svårt att se honom som en "riktig" vuxen fastän han alltså är åtta år äldre än jag. (Varför är alla Buffys killar så mycket Kendocka btw? Ja, alla utom en i alla fall...)

PS: Nu nästan färdig med hela serien, och alla mina reservationer kring James Marsters' icke trovärdiga brittiska accent är som bortblåsta, dödade av übersexig vampyr typ. Slurp säger jag bara!

USB sa...

Du ska inte vara ledsen, du blir i alla fall intresserad av riktiga människor. Personligen har jag en förmåga att dregla över karaktärer i tv-spel. Jag måste verkligen se över min hjärna...

Hjärnskrynklaren nästa!

Sarah sa...

Aidaho: Jag ber om ursäkt om ni har behövt vara oroliga! :)

Shishi: Ja, det är ju också ett problem. Alla fiktiva killar är ju så mycket mer spännande och perfekta än de man ser varenda dag.

Helena: Det tog ett tag för mig att bearbeta att Tara och Warren är ett par, men efter att ha sett lite på extra materialet ("Buffy Goes to Work"-minireportaget) och insett att Adam Busch inte är Warren på riktigt så sjönk det till slut in. Jag har också svårt att se Marc Blucas som vuxen.

Kan inte annat än att hålla med! Dock så blev jag riktigt chockad när jag insåg vad jag egentligen trånade efter på mellanstadiet. Spike är kanske inte direkt den mest hälsosamma drömkillen för en tolvåring.

USB: Tv-spel? Det var en ny variant :)