07 juni, 2009

Amazonkoma

Problemet med Amazon? Man får för många bra tips. Jag har precis upptäckt rekommendationsfunktionen och har under 10 minuters tid förlängt min önskelista med en eller två sidor i Word.

Vad sägs om "American Wife" av Curtis Sittenfeld (fast, den var med på listan sedan tidigare, men nu så är den uppflyttad bland de första hundra objekten), "The Long Way Home" - alltså Buffy Season Eight # 1 - och "No Future For You" (#2)?
Eller "My Sister, My Love" av Joyce Carol Oates, "La casa de los espiritús" av Isabel Allende, "Everything is Illuminated" av Jonathan Safran Foer och första säsongen av "The Tudors"?

En liten error som jag upptäckte är att jag just nu är stolt ägare till 17 Buffy-boxar och 53 HP-böcker. Varför? Jo, för varje gång som jag blev rekommenderad om en HP-bok eller en Buffy-box så betygsatte jag den (en femma) och klickade i den lilla rutan där det står "I own it". Lite för sent så insåg jag mitt misstag.

Det är bara två problem. Ett, jag har inga pengar. Två, jag har ingen aning om hur man egentligen beställer från Amazon - eller vad tullkostnad + frakten landar på.

5 kommentarer:

emelie sa...

Fraktkostnaden kan du se om du påbörjar utcheckningsprocessen. Så länge som du inte trycker "Confirm order" sista gången så händer det ingenting. Jag beställer mycket saker från USA, men jag har bara behövt betala tull 2 gånger och både gångerna var det på skor. Jag har aldrig behövt betala tull på böcker eller paket från amazon, hur stora paketen än är.

Aidaho sa...

alltså...den där allendeboken...är inte det "andarnas hus"? Jag tänkte om du kanske ville göra det lätt för dig och läsa på svenska..men det kanske du inte vill :)

Sarah sa...

Emelie:
Det var bra att veta! Tack :)
Jag funderar på att beställa nu när dollarn blir lägre och lägre (eller om det är svenska kronan som blir värd mer).

Aidaho:
Jo, det är "Andarnas hus" och jag har den faktiskt hemma på svenska, men eftersom jag har läst en spansk bok under våren så har jag fått storhetsvansinne och tror att jag klarar vad som helst ;)

emelie sa...

böcker på engelska rekomenderar jag annars att beställa från play.com, de är dels väldigt billig och dels har de ett stort utbud av begagnade böcker (varav de flesta jag har köpt ser ut som nya). dessutom har de fraktfritt på allt, även de begagnade böckerna. från england betalar man aldrig tull och paketen kommer fram snabbare. så jag rekomenderar verkligen play.com (:

Sarah sa...

Tack så otroligt mycket! Jag är alltid på jakt efter sidor med billiga engelska böcker.
Jag brukar oftast dra mig för att köpa begagnat då jag är riktigt riktigt petig. (Jag blir t.ex. ledsen om någon har lånat ett pocket av mig och framsidan är skrynklig i hörnen när den lämnas tillbaka).