01 juni, 2009

Steg 2 i min "Tömma biblioteket"-plan + lovebombing

Dagens skörd (väldigt låg på grund av diverse matteböcker och en bok om gener):
"Andarnas hus" av Isabel Allende
"Vit oleander" av Janet Fitch
"The Grass Is Singing" av Doris Lessing


Jag blev än en gång påmind varför jag föredrar pocket. Innan jag väl var hemma (6 minuters cykelsträcka) så värkte min axel och jag var rädd att väskan skulle spricka för att den var så full. Det är konstigt att den bara rymmer två inbundna, ett storpocket och ett pocket när den förra veckan rymde åtta pocket.


Jag passade även på att fråga bibliotekarien om det fanns någon max-gräns över hur många böcker man får låna på samma gång. Det fanns det visst inte.... eller hon kanske inte tror att jag kan gå så långt och uppnå den. Direkt citat "Det är bara att låna så många böcker som du tror att du hinner läsa under sommaren". Hm, förra sommaren så läste jag 31 böcker. Just nu så har jag 13 böcker hemma (plus "Främlingen" som min bokkompanjon från svenskan inte har lämnat tillbaka än), så jag nog finns det plats för några böcker till.


Sist, men inte minst - jag älskar min kompis. Här för någon vecka sedan så nämnde hon på lunchen att hon ibland brukade se "Veronica Mars" innan hon går och lägger sig på helgerna (går 23.30 på tvåan, lördagar) och jag höll på att spricka av glädje. VM är en sådan underskattad serie och det är så få som ens har hört talas om den. Oftast så ser de flesta bara på "Gossip Girl" och "One Tree Hill". Idag så satt hon och berättade om en dröm hon hade haft där hon utredde ett mystiskt företag som tog in ungdomar i en fabrik och lät dem slita som slavar (ref. "Anne", tredje säsongen av Buffy). Hon avslutade allting med ett "Jag var typ Veronica Mars". Hon hann förutom det med att referera till populärkultur tre gånger under återberättningen av drömmen. Jag var i himlen och började att tänka på Veronica och Rory och mina fiktiva bästisar. Tänk om jag håller på att få en egen version av dem!

3 kommentarer:

lia sa...

hej!
råkade surfa in på din blogg via en länk via en länk via en länk... and I'm glad I did :) kul med en likasinnad själ.
veronica mars är typ min idol! och jag älskar böcker! extraknäcker i en bokhandel så jag försöker läsa allt möjligt för att hålla koll men gillar främst fantasy och liknande. that reminds me, sookie är idol #2!
vad tycker du föresten om whedons "dollhouse"? själv är jag helt frälst. och den kommer tillbaka i höst (det var på håret att den skulle strykas) så yeaay!

keep up the great blogging!
/Lia

Sarah sa...

Hej!
Tack så otroligt mycket!
Veronica är helt underbar och ibland så önskar jag att jag var lite mer som hennne.

Jag har faktiskt inte sett ett enda avsnitt av Dollhouse (tyvärr). Jag skulle börja se det, men jag missade helt säsongsstarten och sedan så har jag bara hoppats att de ska sända repriser - eller ett Dollhouse-marathon skulle också vara välkommet.
Fast jag är övertygad att det måste vara bra! Har Joss gjort någonting som inte är bra?

snowflake sa...

Veronica Mars är underskattad, håller med. Undrar vad det beror på? Den första säsongen i Sverige gick på nån barntillvänd tid, typ klockan 19, jag tror den hade svårt att hitta sin potentiella publik.