04 maj, 2009

Brain freeze

Jag sitter och försöker avgöra vilket bok jag ska ta och läsa nu. Ett omöjligt uppdrag! Jag har 84 olästa böcker i min bokhylla, men på något sätt så är det något fel på alla av dem!
Av någon oförklarlig anledning så har min hjärna fått för sig att den bara vill läsa "Brideshead Revisted", varför vet jag inte. Tyvärr så finns den inte på biblioteket här - och jag har inte råd att köpa just nu. (Uppdatering: Det finns visst ett exemplar, på engelska och allt, i skolans magasin. Hallelujah!).
Så de stackars övergivna böckerna i min bokhylla blir ratade gång på gång.
Har ni något speciellt tips på hur man väljer vilken bok man ska läsa? Ska man följa sin magkänsla eller chansa? Våga ta hoppet fullt ut?

Just nu så ratar jag "Blonde" och "Vindens skugga" för att de helt enkelt verkar vara för bra, vilket är en ganska dum anledning då man vill ha bra böcker, men just nu så kan jag inte ägna allt för mycket helhjärtad tid åt dem... så de får vänta. "Anna Karenina", "David Copperfield" och "Northanger Abbey" skjuts upp av samma anledning. Klassiker måste man lägga ner tid på. "The Tale of the Body Snatcher" och "Historikern" blir ratade då jag tycker att det känns fel att läsa om vampyrer på försommaren och sommaren (konstigt nog så är det under den tiden jag oftast läser "Twilight" och Sookie Stackhouse series).

Nej, nu får jag ta och köra med min standardtaktik. Ropa ner till nedervåningen och be min syster välja ett nummer mellan ett och trehundra, för att sedan gå och räkna böcker och se vilken det hamnar på.

1 kommentar:

USB sa...

Hm, jag har liknande problem. Fast min lista ligger just nu på tre halvlästa böcker som helt enkelt inte verkar intressanta.