21 maj, 2009

London Calling

Gissa vad? I sommar så ska vi åka till London! Yay!

Jag har för länge sedan utsätt London till min favoritstad på Jordens yta - utan att ens har varit där. Detta har lett till att jag nu är jätterädd för att bli besviken. Tänk om jag inte tycker om London? Vad ska jag då göra? Fast - mamma har lovat att vi ska besöka Towern, så resan kan ju i alla fall inte bli ett bottennapp. Enda felet är väl att mina föräldrar och min syster oftast är en börda då vi är utomlands. Jag vill vandra genom Hyde Park, sitta och läsa och bara njuta av London. Jag vill vandra omkring och titta på hus, the Thames, staden, gamla byggnader och inte göra så mycket. De kommer mest troligt inte känna samma ...glädje inför det som jag gör.

Jag vill besöka King Cross och kolla på väggen mellan perrong 9 och 10 (och möjligtvis fälla några tårar för att den är stabil och inte släpper igenom mig), en upplevelse som kommer att bli helt förstörd om resterande familjemedlemmar är med.

Åh, nej. Det här betyder att jag måste spendera flera dagar i en endast engelskspråkig miljö tillsammans med min lillasyster, språk-besserwissern-från-helvetet. Seriöst, hon är en plåga ska ni bara veta. Jag kan inte säga th-ljuden rätt (jag kan ju knappt uttala svenska ord rätt så hur ska jag då kunna prata engelska felfritt) och varenda gång som någonting blir fel så gnäller hon tills man känner sig jätteliten och värdelös.

Fast nu ska vi se på de bra sakerna. London, Towern, hotell vid Hyde Park. Ah - och innan det: en tre dagars vistelse i Stockholm, följt av ett bröllop. Har jag någonsin nämnt hur mycket jag älskar Stockholm?

Jag måste redan nu börja planera vad jag ska läsa i sommar. Det måste bli London-inspirerat. Sherlock Holmes, lite Dickens och Wilde, såklart en omläsning av Harry Potter-serien (jag läser ju ALLTID om Harry Potter i juli i vilket fall som helst) - och såklart "Neverwhere"!
Några tips?

2 kommentarer:

USB sa...

London är underbart, jag har varit där två gånger och älskat det! Fast du borde komplettera med att åka ut på landsbygden några dagar också, ett besök på Nalle Puhs bro har aldrig skadat.

Förresten, varning för Towern. De har fullt med korpar, och de drar sig inte för att stjäla mackor. Vad du än gör, lägg inte din lunch obevakad.

Sarah sa...

Jag tror att vi ska vara där i fyra dagar - men jag är inte säker - så vi kanske kan klämma in ett besök på engelska landsbygden. (Jag försökte få mamma att inkludera en resa till Skottland, men de kunde inte ta ledigt så länge).

Korparna är ju en anledning till att se Towern (och att jag är lite utav en Anne Boleyn-fanatiker).
Jag ska försöka att hålla koll på min mat ;)