19 juli, 2008

19 juli, Sara-dagen

Idag är en av mina favoritdagar på hela året, nämligen Sara-dagen. Jag tvingar nämligen alla att vara extra snälla mot mig och nyss så åt jag en otroligt god bakelse gjord av drömrulle, grädde och bär. Det är ganska roligt, för i vår familj firar vi inte namnsdagar. Vi uppmärksammar dem knappt. Vi säger i sin höjd ett "grattis på namnsdagen". Det gäller alla namnsdagar, förutom min. Hm, kanske har det blivit en liten sommarhögtid för oss?

Sara är ett hebreiskt namn som betyder "furstinna", "prinsessa" eller "härskarinna". Välj själv. Makten är min i vilket fall som helst.

Sara Kadefors, Sarah Dawn Finer, Sarah Michelle Gellar, Sarah Jessica Parker, Sarah Brightman, Sara Kiersten Quin (från Tegan and Sara) är bara några kända Saror här i världen.

Det finns även ett folk som heter Sara-folket och är en av de största folkgrupperna i Centralafrika. De har såklart också sitt eget språk, Sara-språket.

Visste ni förövrigt att det finns ett helgon som heter Saint Sarah och som är romernas skyddshelgon? Samma Sarah som enligt "The Da Vinci Code" är Jesus dotter. Det ni!

3 kommentarer:

Sandra sa...

Gud, FÖRLÅT!!! Hur kunde jag missa Sara-dagen??? O_O För det första har jag flera släktingar och kompisar som heter Sara, för det andra sms'ade jag med dig flera gånger :O
Jag är dum o.O

Grattis i efterskott! Om jag säger det idag (som förresten är Margaretha-dagen :P) så blir det som att vi har namnsdag samtidigt ;)

emm sa...

Grattis i efterskott!

Sarah sa...

Tack :)