15 juli, 2008

Månadens I-landsproblem

Dagens, de närmsta veckornas och den kommande månadens största I-landsproblem är hur jag ska kunna lägga händerna på ett exemplar av "Breaking Dawn" snabbast. Hur ska jag få upp den hit till urskogarnas och de öde landsvägarnas land?

Ska jag beställa den från adlibris? Går det att förbeställa? Och tar det isåfall 2 veckor, som det alltid annars gör då jag beställer engelska böcker från adlibris, att få hit den? Om man tar snabb-paketet, hur mycket snabbare går det då? Två-tre dagar?

Eller ska jag köpa en tågbiljett ner till Stockholm, byta på två tre ställen (eftersom SJ idiotiskt nog har tagit bort direkttåget Stockholm-Luleå) för att sedan kasta mig över ett exemplar den andra augusti och klamra mig fast vid den hela vägen hem? Det blir helt klart dyrare, men snabbare. Fast hur ska jag isåfall kunna hålla mig från att läsa den på tåget? Kan jag läsa den på tåget? Går "Breaking Dawn" bra ihop tillsammans med åksjuka? Vad händer om jag spyr rätt över den vid Sundsvall? Då är ju allting förgäves.

Ska jag hålla tummarna och hoppas att i alla fall en bokhandel i Norrbotten tar hem den? Eller är det för mycket att önska? Byhålan vågar jag ju inte hoppas på. De tog ju inte ens in "Harry Potter and the Deathly Hallows", förra årets mest hypade boksläpp. Jag har aldrig sett en Meyer-bok på en enda bokhandel här uppe. Ska jag våga chansa?

Ska jag ringa och be dem snällt att ta hem den åt mig? Ska jag ringa och hota dem? Ska jag kapa boklasten till adlibris och sno ett eget exemplar?

Varför kunde inte "navet" i min tidigare plan kommit upp senare. Jag hade ju gett dig äran att bli mitt "Breaking Dawn"-bud. Fast planen hade nog fungerat bättre om jag faktiskt hade upplyst personen i fråga om vilket ansvar hon hade tidigare - och blåögt hoppats att alla skulle planera sina semestrar efter mitt Edward-begär.

5 kommentarer:

Sandra sa...

Jag har samma problem, ändå är Sundsvall jättemycket större än Kalix O_O

Det är läskigt att priserna hela tiden ändras på AdLibris och, som du sa, ska man orka vänta i två veckor?

Här i Sundsvall kommer Akademibokhandeln ta in boken i september och den kommer som "häftad" i oktober (!!!!) och jag kan ju inte köpa den inbunden eftersom jag har alla andra häftade!

Bokia kommer ta in den mot kundbeställning och då kostar den 198 + avgift. Det känns inte heller som något bra alternativ eftersom det kommer sluta med över 100 kronor dyrare och det har jag inte råd med O_O

Den finns också på http://internetbokhandeln.se
Där kostar den 120:- men jag har aldrig handlat där så jag vet inget om fraktkostnad eller tid :/

Sarah sa...

Jag har "Twilight" och "New Moon" som häftade och "Eclipse" som inbunden, så det lutar mot en inbunden. Speciellt om man tänker på att jag knappt vågar röra min "Twilight" av rädsla att den ska falla isär. Det var en väldigt dålig bindning...

Just nu lutar det mot att beställa från Adlibris, gå under jorden i två veckor, läsa de andra böckerna under tiden jag väntar, läsa "Breaking Dawn", bli fanatisk, gå in på internet för första gången och fangirla sönder min blogg.
Alltså precis som med "Harry Potter and the Deathly Hallows". Jag var inte nära datorn eller mobilen en enda gång under de fyra dagarna det tog för mig att skaffa boken... förutom att jag skickade några sms till AA och frågade om boken var bra - och sedan blev helt till mig när hon beskrev hur bra den var XD

Sandra sa...

Jag kommer aldrig klara det, jag måste segläsa så jag har mycket kvar :O
Eller så kommer jag bli så förbannad på allt Jacob gör, säger och tänker att jag slänger boken i garderoben och vägrar läsa mer :O (det är det jag är mest rädd för!)

Clara sa...

Jag har förhandsbeställt den från amazon.co.uk, det gjorde jag med H.P -böckerna också och fick dom samma dag som de släpptes (eller någon dag tidigt). Nu har jag i och för sig hört att de ändrat rutinerna lite så det kanske tar ett par dagar extra men det får man väl ta... Fast om man beställer där måste man ju betala med kort, men det är rimliga priser.

Jag har de tre första böckerna som e-böcker (och även inbundna, mest som prydnad) det är väldigt praktiskt för då kan jag ha med dom överallt och läsa när jag har lust, utan att mina "riktiga" böcker riskerar att falla sönder,varför är häftnignen så dålig?

Sarah sa...

Jag har varit och hört mig för på Akademibokhandeln i grannstaden och de ska ta in ett exemplar av "Breaking Dawn" till mig. Snällt av dem.

Jag vet inte, men de har blivit jätteslappa - efter två och en halv läsningar - och faller platt mot underlaget när man öppnar dem...