21 juli, 2008

Oops I did it again...

... jag klev rätt i "jag ska bara titta lite"-fällan. Ajdå.
När ska jag lära mig att man omöjligt kan gå in i en bokhandel utan att komma ut med
a) en kasse nedtyngd av böcker
b) ett eller två pocket skyldigt undangömda i en annan kasse - förslagsvis från en klädaffär
c) en lång lång lista på böcker som man bara måste ha, nu.

Idag så hamnade jag i kategori c. Jag hade så mycket vett kvar att jag insåg att det inte är en bra sak att slösa upp alla pengar just innan "Breaking Dawn" släpps, plus att pocket är minst 20 kr billigare på adlibris. Men nu så var det ju inte den svenska pockethyllan som lockade mest - utan de engelska storpocketarna, som har blivit ohyggligt översedda av mig tidigare. Jag hittade minst 15 böcker som såg intressanta ut. Jag upprepar, minst. De flesta av dem var böcker jag aldrig hört talas om av författare jag inte visste fanns och jag har ingen aning om de är läsvärda eller inte. Framsidorna däremot. Oj oj. Jag drog ut dem slumpvis i början och till slut hade jag gått igenom hela hyllan. Jag ska posta några av mina blivande fynd (som jag fotade med mobilkameran för att inte glömma bort vad de hette). Om någon har läst dem och vet om de är läsvärda så kan ni gärna skriva en liten kommentar.

"This Charming Man" av Marian Keyes.
"The Lost Diary of Don Juan" av Douglas Carlton Abrams. (Jag är svag för Don Juan och Casanova)
"The Ladies of Grace Adieu" av Susanna Clarke.
"City of Dark Hearts" av James Conan.
"The Meaning of the Night" av Michael Cox.
"The Glass Books of the Dream Eaters" av G.W Dahlqvist (eller något liknande, namnet syns inte så bra på fotot)
"First Among Sequels" av Jasper Fforde. (Jag borde verkligen ta och läsa "The Eyre Affair").

Det var bara en bråkdel av mina fynd. Direkt jag kom hem så började jag titta upp vissa av dessa böcker på adlibris och vet ni vad jag upptäcker? Det skiljer inte så mycket i pris. Vissa böcker var till och med billigare i bokhandeln än på adlibris. Det ni.

Sedan har jag ju de svenska 37 kronors pocketen/pocketarna som jag vill ha. Som jag nästan har lust att beställa trots att min bokhylla just nu är uppe i 55 olästa böcker, varav 15 är härligt tjocka.

Är det oroväckande när ens nya bokhylla börjar bli för full och man måste uppfinna nya ställen att sätta sina DVD-filmer på?

5 kommentarer:

Lotta sa...

Hmm, är man lite besatt när man mailar adlibris och tipsar/tvingar dom att ha en förhandsboknings kampanj för Breaking Dawn?

Jag har inte fått något svar än...

Ett tips på en bra bok jag läst på engelska nyligen är Chain Mail: Addicted to You av Hiroshi Ishizaki. Har du läst den?

Linnéa sa...

hm, själv gillar jag sirius i filmerna. fast iofs så tycker jag inte heller om att det är sådana stora skillnader mellan böckerna och filmerna. för filmerna ska ju gå efter böckernas beskrivningar och händelser..

men på något sätt gillar jag gary oldmans tolkning av sirius.

Aidaho sa...

Aah, jasper fforde. Grattis!! Bra val för den som letar en ny serie att sjunka ner i...eller snarare get lost in a good book...

Anonym sa...

En annan är på besatt jakt efter Daren Shan serien, Breaking Dawn och Och himlens vida väv(i pocketform).

Sarah sa...

Tack för tipset, Lotta! Jag ska kolla upp den på adlibris - om jag nu tänker beställa därifrån igen.

Jag äger "The Eyre Affair", men har inte hunnit läsa den .. för jag är livrädd för att den ska handla om en bok som jag fortfarande inte har läst. Så jag försöker gå igenom alla Austen/Brontë/dylikt innan jag läser den.

Jag tror att jag såg "Och himlens vida väv" i pocket på någon bokhandel... men det kan ha varit "Vid hägerns skarpa skri".
"Och himlens...." är jättebra! Jag rekommenderar verkligen den. Jag tyckte nästan den var bättre än första boken.