10 juli, 2008

Alan Rickman vs. Mitt huvud

Det var visst falskt alarm, tror jag. I kommentarerna så var det i alla fall någon som skrev att Twilightguys version var mycket roligare än bokens, så jag kan andas ut. Jag har den fullständiga Twilight, hurra.

Jag har varit ute i skogen och sprungit i spöregnet (fysträning, skulle aldrig fara ut frivilligt i det här vädret) och kom hem så våt att när jag gick in i duschen så kände jag ingen skillnad. Det är sant! Jag fick en chock när jag insåg att jag knappt kände vattnet, bara den där brännande känslan man får av 38-gradigt vatten då man själv är stelfrusen. Jag hann tyvärr inte in i duschen fort nog, så nu är mina knän oanvändbara och stela. Jag kan knappt gå i trappor och om jag försöker så ser jag ut som att jag inte har några leder alls.

Så här sitter jag. Framför datorn i sängen (med benen utstickande raka som linjaler), nedbäddad och med Harry Potter som sällskap. Kan man ha det bättre? Kanske om Alan Rickman ville vara så snäll och försvinna ut ur mitt huvud.
Jag är på den lite halvroliga episoden då Ron och Harry landar med den flygande bilen och tittar in genom fönstret och oh, hallelujah, Snape sitter inte vid lärarbordet.

"'Maybe he's ill!' said Ron hopefully.
'Maybe he's left,' said Harry, 'because he missed out on the Defense Against the Dark Arts again!'
'Or he might have been sacked!' said Ron enthusiastically. 'I mean, everyone hates him -'
'Or maybe,' said a very cold voice right behind hm, 'he's waiting to hear why you two didn't arrive on the school train.'"

Ooops. I alla fall. Just som Snape plötsligt visar sig så byts min "berättarröst" i huvudet. Från min, eller... rösten har i alla fall perfekt engelskt uttal och jag vet att jag har långt ifrån korrekt engelskt uttal. Låångt ifrån. Plötsligt så ställer min hjärna om och Alan Rickman börjar prata. Jag har försökt på alla möjliga sätt, men jag blir inte av med Alan Rickman! Finns det möjligtvis en excorsist i närheten som kan fråga Alan om han inte kan hitta någon annans huvud att hemsöka? Möjligtvis ett fans. Inget ont om Rickman, men hans röst... Om engelska filmer inte skulle vara textade så skulle jag inte förstå ett ord av vad han säger.

5 kommentarer:

Calliope sa...

Kan du inte försöka telportera Rickman till mig? I loooove hans röst! Skulle kunna lyssna hur länge som helst på den. Tror till och med att jag läste i någon undersökning att man i en eller annan vetenskaplig studie kommit fram till att hans röst låg så nära idealet för hur en behaglig röst ska låta som det var möjligt...

Sarah sa...

Men hans röst är ju så seg! Handlingen kommer ju ingen vart :)

Jag tror dig. Jag vet flera personer som tycker att han har en "manlig, perfekt och mysig röst" (för att citera en bekant), men han skulle inte passa som ljudboksuppläsare. Särskilt inte eftersom majoriteten av lyssnarna skulle fokusera mer på hans röst än på handlingen...

Sandra sa...

TACK, gode Gud! XD
Precis när jag läste citatet hade jag först också min vanliga (perfekt uttal och sådär, förstås XD), men sedan, direkt när Snape började prata, fick jag Alans röst i huvudet! O_O Och jag såg till och med framför mig hur han la händerna på deras axlar för att ge ett riktigt läskigt intryck! XD

You're not alone, my friend
(Uttalas med perfekt uttal! XD)

Sarah sa...

Jag tror att det är för att jag kommer ihåg hur han pratar i filmen och sedan när hans röst har "kommit igång" så går den inte att stänga av!

Anonym sa...

Jag var liten när jag såg filmen och sen läste boken så jag fick aldrig chans att tycka Alans röst är dålig. Men jag tycker om den, den vittnar lite om vad han känner för världen...