18 juli, 2008

Accio Deathly Hallows

Nu, mitt i mitt Harry Potter-omläsande, ska jag bli nostalgisk. Den artonde juli förra året så var jag en plågad själ. Det var bara tre dagar till "Harry Potter and the Deathly Hallows" och jag kunde knappt vänta. Jag skulle få reda på hur allting skulle sluta! (omg)
Samtidigt så ville jag inte att det skulle sluta, så det var lite Moment22 över det hela.

Runt på internet så fanns det folk som ville förstöra för alla stackars trogna HP-nördar som väntade på boken, och spred ut vad som hände i slutet. Jag gjorde allt för att undvika dem och åtog skyddsåtgärder samma minut som boken släpptes. Eller, jag och Sandra (+ några till fellow HP-nördar) räknade ner sekunderna till boken släpptes (Ja, faktiskt) över internet och var lite malliga över att vi kände han som fick det första exemplaret av DH i Sverige (tror vi, om ingen trängde sig före i kön eller var snabbare på någon annan bokhandel) och sedan, när den var ute för allmänheten, så övergav jag internet, mobilen, tidningar och tv.

Jag var dock inte den enda som satt på nålar inför "Harry Potter and the Deathly Hallows". Här har vi Hanks "Accio Deathly Hallows"-song som jag nötte de där två-tre dagarna fram till den 21 Juli 2007.

Textraden "Give me my book or go to hell..." påminner väldigt mycket om hur jag kände när jag stod där på bokhandeln (efter att ha varit på Coop och fått veta att lastbilen med Harry Potter-böckerna hade fastnat i Sundsvall) och de sa att de inte hade tänkt köpa in några engelska Harry Potter-böcker det här året. HUR kan man INTE köpa in "Harry Potter and the Deathly Hallows" när folk köade i tre dagar för att få ett exemplar?

3 kommentarer:

Sandra sa...

Gud vilken underbar låt!! O_O Varför har jag aldrig sett den förut? Jag började gråta i slutet XD

Ja, kommer du ihåg? :P
"Nu är de inne i bokhandeln!!!"
"3 MINUTER KVAR!!!!!!"
"NU FÅR DREANER BOKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Sarah sa...

Jag är mest imponerad över hur han lyckades få in två rätt i texten. "If Voldemort kills Hedwig just for yucks" och "What if Harry's brain is a horrocrux" utan att ha läst boken XD
Han sa sen att han bara hade tagit med det för att det passade in i texten.

Haha, ja! Och allas klockor gick olika, så när jag hade 2 minuter kvar så var ni andra på 5-6 minuter XD

Sandra sa...

Ja, särskilt det där med Hedwig, det hade man ju aldrig gissat!

Ja, det var jätteläskigt! XD Usch, vad spännande det var! Och nu är det ett helt år sedan!