19 januari, 2009

I heart Piano

Jag har uppdaterat min låtlista väldigt i efterhand och som ni kanske ser så har januari-månad ett tema. Finstämd pianomusik, gärna med vemodigare tongångar. Det beror dels på att jag inte har fått någon ny musik sedan i November och dels på att mitt humör just nu bäst passar ihop med lugna pianolåtar.

Jag är otroligt svag för piano och det går knappt en dag utan att jag ångrar att jag slutade spela, men det berodde mest på att mina lektioner alltid var så tråkiga och att jag aldrig fick göra någonting nytt. Jag spelade låtar i valstakt under två år och det fanns ingenting som jag hatade mer än just valstakt. Brr.

Och orsaken till att det finns med så många Evanescence-låtar är för att jag är otroligt svag för Amy Lees röst, som enligt mig är som bäst tillsammans med ett ensamt piano. När jag lyssnar på Good Enough eller The Last Song I'm Wasting on You så ångrar jag verkligen att jag inte tränade mer på mina pianoläxor.

(Det finns mer än en anledning till varför Edward Cullen är en av mina största fiktiva förälskelser, men en av de avgörande är hans pianotalanger. Var hittar man en sådan kille utanför böckernas värld?)

5 kommentarer:

L sa...

Låt tips:
Colorblind - Counting crows

Denna låt går verkligen i din "I heart piano" anda och den är sådär vacker med ett stänk vemod.
tror nog du kommer gilla den! :)

C sa...

Konstantine - Something Corporate

Absolut en av mina favoritlatar. Ca nio och en halv minut lang med vackert piano spel. Lyssna pa den! Sangaren Andrew MacMahon ar aven sangaren i Jack's Mannequin.

C sa...

McMahon.. ska det vara :)

Sandra sa...

Kan du läsa noter? I så fall är den här sidan skitbra!
http://pianotte.szm.com/A.htm
Jag försöker lära mig "Slipping through my fingers" nu :)

Sarah sa...

Tack för alla låttips! Jag ska ta och kolla upp dem :)

Sandra: Jag kan inte spela någonting annat än efter noter. Om någon ber mig spela ett ackord så ligger jag illa till :)
Tack!