06 januari, 2009

Sara eller Sarah?

Anonyms fråga i inlägget nedan fick mig att tänka efter och inse att jag kanske behöver förklara mig lite ifall det är någon annan som är förvirrad.
Frågan löd:

"Hej!
Heter du Sara eller Sarah? För ibland skriver du Sarah och ibland Sara."

och svaret är att båda går bra. Jag använder faktiskt båda varianterna, oftast så är det helt omedvetet och det är bara stunden som avgör vilke de blir. Mitt dopnamn är Sara, och det är det jag mest använder när det gäller medlemskap, blanketter, prov, uppsatser, brev osv osv.
Fast av någon anledning så har det blivit att jag använder Sarah på internet.

Det kan ha sin grund i att jag när jag var yngre (och hemsidan fortfarande existerade) var medlem på hogwarts.nu och där så hade jag stavat det Sarah i mitt medlemsnamn och då blev det automatiskt att folk kallade mig Sarah och det hänger kvar. Jag är så van att separera på mitt IRL-jag och mitt internet-jag att det på något sätt nästan alltid blir Sarah när jag ska kommentera en blogg eller skicka ett mail till någon annan än mina vänner. Vi kan kalla det mina två personligheter, fastän det inte precis är en Nikki/Jessica- eller Gollum/Sméagol-situation.
Så, både Sara och Sarah går bra.(FYI: Länken där uppe går till en fan movie om Nikki/Jessica från "Heroes". Jag har bara sett de första 25 sekunderna - eftersom youtube inte funkar ordentligt för mig - så jag vet inte om det är några spoilers. Fast den är uppladdad i augusti 2007, så jag tvivlar på det. Första säsongen blir nog ganska spoilad dock.)
Intresseklubben antecknar: Efter Elle Bishop så är Jessica min favorit bland de kvinnliga karaktärerna i tv-serien.

1 kommentar:

Sandra sa...

Alltid när jag säger till folk att jag tycker Sarah är finare än Sara dumförklarar de mig eftersom de tycker att ett extra h bara ser löjligt ut och att det ändå inte hörs när man säger det. Men visst är det snyggare i skriven form när man fyller ut med ett h? (Och, nej, det är absoluuuuuuut inte för att det får en engelsk touch då (a))