06 januari, 2009

Skandalös reklam

Just innan jag åkte till Thailand så fick jag ett mail om en essätävling med science fiction och fantasy-fokus, men tänkte att jag skulle läsa igenom det ordentligt då jag kom hem. Såklart så hände inte det då mailet hade försvunnit bland alla kommentarer, men nu så hittade jag det igen och kunde ta en ordentlig titt.

"Nättidskriften Vetsaga anordnar, med stöd från Stiftelsen Alvar Appeltofts Minnesfond och fantasyföreningen Catahya, en essätävling för texter om science fiction och/eller fantasy. Den vinnande essän belönas med femtusen kronor (dessutom finns det ett ungdomspris för att uppmana yngre personer att tänka kritiskt kring och skriva om science fiction och fantasy). För mer information, instruktioner och regler, se:http://vetsaga.se/essatavling/"

Jag skulle gärna ha deltagit om det inte hade varit för tre små problem. Det första är att jag inte kan komma på ett ämne. Det andra är att jag inte anser mig ha läst nog mycket fantasy för att kunna ge en rättvis bild på något aspekt... och sist, men inte minst, det tredje problemet är att jag omöjligt kan skriva en essä. Ni ska se hur mina skoluppsatser ser ut innan jag tar fram motorsågen och massakerar ner dem till bra uppsatsstorlek. Jag kan skriva om Hamlets vansinne för att helt plötsligt vika ut i en lång tirad om "Lejonkungen". (Som faktiskt har med ämnet att göra, men ändå...). Oftast så brukar jag deleta en tredjedel av allt jag har skrivit eftersom det är helt irrelevant.

Men om någon annan känner sig intresserad så önskar jag er lycka till!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Heter du Sara eller Sarah? För ibland skriver du Sarah och ibland Sara.